Termék részletek


Boróka folyékonyfa mahagóni 750gr.

Boróka folyékonyfa mahagóni 750gr.
1 579 Ft
Gyorsan száradó, könnyen csiszolható, szagtalan, vízzel hígítható, diszperziós fatapasz. Átfesthető vizes diszperziós és oldószeres festékekkel egyaránt.
 • Felületi megjelenés: Egyenletes, fehér és színes.
  Száradási idő: 1-2 óra 0,5 mm-es rétegvastagságban, a páratartalomtól és hőmérséglettől függően
  Átfesthetőség: 1-2 óra után 0,5 mm-es rétegvastagságban, a páratartalomtól és a hőmérséklettől függően
  Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
  Minőségét megőrzi: Eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig
  Alkalmazás: Spaklival.
  Higítás: Szükség esetén legfeljebb 2-3% vízzel.
  Kiadósság: 1 m2/kg/1 mm.

  Alkalmazási terület:
  Kül- és beltéri fafelületek pl.: pergolák, kerítések, faburkolatok, lépcsők, ajtók, ablakok egyenetlenségeinek, valamint repedések, lyukak javítására alkalmas.
  Alkalmazás:
  Spaklival.
  Felhasználás:
  Új, légszáraz fafelületet, kültéri alkalmazásnál a károsítók elleni védelem céljából Boróka fakonzerváló alapozóval elő kell készíteni. Ezután kezdődhet meg a fafelületen a tapaszolás. Használat előtt a Boróka folyékony fáról esetlegesen kialakult borréteget el kell távolítani, majd jól össze kell keverni. A tapasz spaklival könnyen felhordható. A tapaszt egy rétegben legfeljebb 1 mm vastagságban javasoljuk alkalmazni. Nagyobb repedések, hézagok kitöltésére több egyenletes réteget kell felhordani, így elkerülhető a tapasz repedezése. Az egyes rétegek felhordása között - 0,5 mm-es rétegvastagság esetén - a hőmérséklet és a páratartalom függvényében 1-2 óra száradási időt kell biztosítani. A tapasz 2 óra száradási idő után csiszolható. Lazúrozásnál javasoljuk a fa eredeti színéhez leginkább hasonló tapasz alkalmazását, hogy a javítások kevéssé térjenek el. A fa erezetéhez hasonló struktúra alakítható ki a frissen felhordott tapasz felületén megnedvesített szivaccsal, illetve textildarabbal történő áttörléssel. A Boróka folyékony fa különböző színei egymással korlátlan arányban keverhetők. A tapaszolást ne végezzük +10 °C alatti levegő- és felülethőmérsékletnél. A Boróka folyékony fával javított felületek átvonására - szükség esetén csiszolás és portalanítás után -Boróka fabevonó lazúr és Cellkolor zománcfestékek használhatók. Használat után a munkaeszközöket vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt tapasz csak agresszív oldószerrel távolítható el. A javítást követően edényben maradt tapasz felületét célszerű elsimítani, és az edényt gondosan bezárni. Így elkerülhető a termék bőrösödése, beszáradása. A következő használat előtt a felületi száradás következtében esetleg keletkezett megkeményedett réteget el kell távolítani.
  Összetétel:
  Műanyag diszperzió, kálcium-karbonát, pigment, festékadditív, víz.
 • Cikkszám
  3000114
  Tömeg
  800 g/db
Webáruház készítés