Termék részletek


Standolit rapid olajfesték 602 zöld 2,5l

Standolit rapid olajfesték 602 zöld 2,5l
8 099 Ft

Kül- és beltéri fa- és fémfelületek bevonására szolgáló környezetkímélő, gyorsan száradó olajfesték (ólmot nem tartalmaz, környezetbarát).

 • Alkalmazási terület: Megfelelően előkészített, alapozott kül- és beltéri fafelületek és vas, ill. acélfelületek (kerítés, csövek) festésére használható. Bevonata az időjárás behatásainak ellenáll. Trinát univerzális alapozóval, Trinát Mesteralapozóval keverve szép fehér, matt bevonat alakítható ki, fafelületek alapozására. Nyílászárók átvonó festésénél Trinát magasfényű zománcfestékkel, Trinát selyemfényű zománcfestékkel vagy Trinát matt zománcfestékkel 1: 1 arányban való keverése ajánlatos az összetapadás elkerülésére.


  Felhasználási mód: A légszáraz fát beeresztjük Lazurán univerzális faanyagvédőszerrel vagy Lazurán félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán lenolajkence beeresztő és pórustömítővel. Az egyenetlenségeket Diszperziós mélyedéstapasz, Trinát mestertapasz segítségével szüntetjük meg.
  Vas- és acélfelületeket oxidmentesítés, portalanítás és zsírtalanítás után Trinát korróziógátló alapozóval kell bevonni. Az egyenetlenségeket Trinát mestertapasszal ajánlatos megszűntetni. Az így előkészített felületekre két rétegben ecsetelik, hengerezik vagy szórják fel az olajfestéket, 24 óra száradási idő közbeiktatásával.


  Felújító jellegű munkáknál az olajfestékkel vagy Trinát zománcokkal bevont, ép, sértetlen felületek csiszolást, portalanítást követően a termékkel átvonhatóak.


  Használat előtt a festéket - a felületen esetleg keletkezett bőrréteg eltávolítása után - alaposan felkeverjük.

  Higíthatóság: Lenolajkencével max. 4%-ban


  Kiadósság: 10 m2 / L (függ a színtől, a felhordási módtól és a bevonandó felülettől)


  Felhasználási idő: 3 év (5-25 °C hőmérsékleten tárolva)


  Száradási idő: porszáraz: 12 óra száraz: 24 óra


  Sűrűség: 1,44-1,85 g/cm3


  Nem illóanyag tartalom: 84-96% (120°C/2 óra)


  Felépítés: műgyanta, töltőanyagok, pigmentek


  Tűzvédelmi előírások: "C" Tűzveszélyességi fokozatba tartozik.


  Veszélyesanyag tartalom: Benzin, (olajtermék), hidrogénezett nehéz. Etil-metil-ketoxim. Kobalt-karboxilát. Szenzibilizáló anyagot (etil-metil-ketoxim, kobalt-karboxilát) tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki.


  Hatósági engedélyek: KERMI sz.: 97/5-01335


  Biztonsági előírások: S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S23 A keletkező permetet nem szabad belélegezni. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást.

 • Méret
  2,5 Liter
  Gyári cikkszám
  290308
  EAN kód
  5996281038052
  Cikkszám
  5950501
  Tömeg
  4,215 kg/db
Webáruház készítés