Termék részletek


Trinát magasfényű zománcfesték 703 kék 1L

Trinát magasfényű zománcfesték 703 kék 1L
 • Trinát magasfényű zománcfesték 703 kék 1L
3 519 Ft

Kül- és beltéri fa-, fémfelületek speciális tulajdonságú, vízlepergető átvonó festéke. A felületre jutó nedvességet taszítja, így késlelteti az átvont fémfelületek korrózióját, illetve a fafelületek korhadását. A Trinát festékcsalád legkedveltebb festéke.

 • Fényes felületet ad
 • Vízlepergető adalékot tartalmaz
 • Időjárásálló
 • Alkalmazási terület: Kül-és beltéri fa-, fémfelületek, speciális tulajdonságú, vízlepergető átvonó festéke.A felületre jutó nedvességet taszítja, így késlelteti az átvont fémfelületek korrózióját, illetve fafelületek korhadását.
   
  Kiadósság: 15m2 egy rétegben, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától.
   
  Javasolt rétegszám: 1-2 réteg
   
  Száradási idő 23C° -on: 24 óra. Hüvös és/vagy párás időben a száradás lelassul, és hosszabb időt vehet igénybe.
   
  Használatba vehetőség ideje 23C°-on: min48 óra.
   
  Alkalmazási hőmérséklet: +5 C° felett
   
  Alapfelület: száraz, páralecsapódástól mentes + 30 C°-nál nem melegebb.
   
  Ajánlott relatív páratartalom: max.70%.
   
  Felhordás: A a festéshez használhatunk ecsetet vagy hengert az alapfelületnek megfelelő méretben.Megfelelő berendezéssel szórható.
   
  Felület előkészítés fa esetében:
  Távolítsuk el az esetleg nem tapadó régi festékréteget, csiszoljuk meg a fát majd töröljük le a port.
  A festendő felület védelme.Kültéri alkalmazásnál farontó gombák és rovarok ellen a fát kenjük át LAZURÁN univerzális faanyagvédőszerrel vagy LAZURÁN oldószermentes faanyagvédőszerrel, majd hagyjuk megszáradni. 
  Pórustömítés: LAZURÁN félolajjal vagy LAZURÁN lenolajkencével. Csak erősen szívó száraz fát vagy érdes csiszolatlan, esetleg fűrészelt fa felületet kell beereszteni. 2 óra múlva a felületet töröljük vissza, majd hagyjuk egy napig száradni.
  Felületi egyenetlenségek elsimítása: A felületi hibákat, egyenetlenségeket símitsuk el UNIKITT vagy TRINÁT mestertapasszal, késtapasszal, majd csiszoljuk meg a felületet és töröljük le a port.
  Közbenső alapozás: A tartósabb bevonat érdekében fessük át a felületet TRINÁT mesteralapozóval vagy TRINÁT univerzális alapozóval, majd 12 óra múlva ismét csiszoljuk meg a felületet és töröljük le a port.
  Fedőfestés: A termék alapos felkeverés után felhordásra kész.
   
  Felület előkészítése fém esetén:
  Távolítsuk el a port, az olaj-vagy kenőanyag nyomokat TRINÁT szintetikus hígítóval. A laza pergő rozsdát vagy régi, nem tapadó festékréteget drótkefével alaposan dörzsöljük le, majd ismét töröljük le a port.
  A festendő felület védelme: A fém későbbi rozsdásodásának megakadályozása érdekében a felületet fessük át TRINÁT korróziógátló alapozóval, majd hagyjuk 8 órát száradni.
  Felületi egyenetlenségek elsímítása: A felületi hibákat, egyenetlenségeket simítsuk el TRINÁT mestertapasszal, majd csiszoljuk meg a felületet és töröljük le a port.
  Közbenső alapozás: A tartósabb bevonat érdekében fessük át a felületet TRINÁT mesteralapozóval vagy TRINÁT univerzális alapozóval, majd 12 óra múlva ismét csiszoljuk meg a felületet és töröljük le a port.
  Fedőfestés: A termék alapos felkeverés után felhordásra kész.
   
  Munkavégzés utáni szerszámtisztítás, elcseppenés eltüntetése TRINÁT szintetikus hígító ill. lakkbenzin alkalmazásával történhet.
  Hígitás: A termék felhasználásra kész,hígítást nem igényel.
   
  Felhasználhatósági idő: 4 év (5-25 C° hőmérsékleten, bontatlanul tárolva).
  Vizzel hígítható festékkel történő átfestés előtt a felület csiszolása és próba festés javasolt.A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége.
Webáruház készítés