Supralux Gemini parketta lakk kétkomponensű "A" 3 liter /4l -ből/ (A3 lit+B1 lit)

Supralux Gemini parketta lakk kétkomponensű  "A" 3 liter /4l -ből/ (A3 lit+B1 lit)

Színtelen, kétkomponensű lakk parketta és egyéb beltéri fafelületek lakkozására. Új, valamint már használt parketta- ill. fafelületek bevonására egyaránt használható. Hosszú élettartamot biztosít. Bevonata magasfényű. Professzionális felhasználásra!

 


Nem kérek plusz szolgáltatást
"Törékeny csomag" biztosítás díja +2 000 Ft
15 065 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Lakkozás előtt a felületet elő kell készíteni. Az új parkettának teljesen száraznak és szennyeződésmentesnek kell lennie. Már lakkozott parkettánál kézi, vagy gépi csiszolást alkalmazhatunk, de nagymértékben hibás felületekről, vagy viaszos, beeresztett, ill. más felületkezelő anyaggal kezelt parkettáról gépi csiszolással kell eltávolítani a régi bevonatot, majd portalanítani és zsírtalanítani kell. A teljes bevonás előtt minden esetben lakkozási próbát kell végezni a Supralux Gemini parkettalakk A:B=3:1 térfogatarányú keverékével. A nem kívánt sötétedés, elszíneződés esetleg Supralux Gemini Tivinil parketta alapozóval csökkenthető. Felhasználáskor a lakk és a munkatér hőmérséklete 20-25 °C legyen. Az előírt arány szerint összemért, alaposan összekevert lakkot 6 órán belül fel kell használni, mert ezen túl nagyon besűrűsödik. A lakk felhordását ecseteléssel vagy hengerléssel végezzük. Hígítani általában nem kell, de ha a lakk a felhasználás közben a lassú besűrűsödés miatt nehezen ecsetelhető, kis mennyiségű Supralux Gemini vagy H-400 hígítóval hígíthatjuk. Más hígító használata esetén a bevonat rideggé, mattá, opálossá válhat és gázképződés következhet be! A következő réteg felhordása az előző réteg felvitele után min. 16 óra múlva történhet. Az újabb réteg felhordása előtt ajánlatos a felületet finomszemcséjű csiszolóvászonnal megcsiszolni, majd portalanítani. A lakkozott parkettát a lakk teljes átkeményedése után szabad igénybe venni. Nagy igénybevétel esetén a használatba vételig min. 15 nap várakozási időt kell biztosítani.

 

Felhordás: ecsetelés vagy hengerlés.

 

Javasolt bevonatrendszer és rétegszám: Új és használt felületre: min. 3x Supralux Gemini parkettalakk. Bevonatrendszer alapozóval: 1x Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó, min. 2-3x Supralux Gemini parkettalakk. Nagy igénybevételnél: min. 0,4 l/m2 lakk felhordását javasoljuk.

Kiadósság: 1 liter összekevert A+B egy rétegben kb. 10 m2 felület egyszeri lakkozására elegendő, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától.

Alapozó: Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó.

Keverési arány:  A:B = 3:1 térfogatarány. 

Felhasználhatóság: összekeverés után 6 órán belül.

Átvonhatóság 20 °C-ON: önmagával: parkettán minimum 16 óra után.

Igénybevétel:  átkeményedés után (1-2 nap), nagy igénybevétel esetén (pl. iskola, tornaterem) legalább 15 nap múlva.

Hígítás: hígítani nem kell; szükség esetén kizárólag Supralux Gemini vagy H-400 hígítóval.

Felépítés: szabad hidroxilcsoportot tartalmazó alkid, kémiai úton térhálósodó, oldószeres.

Adatok
Méret
3 Liter
Gyári cikkszám
312499
EAN kód
5996281043438
Cikkszám
1020216
Tömeg
4,8 kg/db
Webáruház készítés