Lazurán kétkomponensű kopásálló parkettalakk magasfényű A 3l

Lazurán kétkomponensű kopásálló parkettalakk magasfényű A 3l

Különösen kopásálló, iskolában, tornateremben is esztétikus, kemény, kopásálló, könnyen tisztítható bevonatot képző, kétkomponensű parkettlakk. Igen gyorsan szárad.
Alkalmazási terület: Elsősorban parketta, hajópadló továbbá egyéb keményfa felületek dekoratív lakkozására szolgál.

7 049 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek


Felhasználási mód: A viaszmentes, gyalult vagy gondosan csiszolt, száraz, portalanított parkettára vagy egyéb felületre a lakkot kéthárom rétegben célszerű felvinni. A lakk felhordása általában kefével történik, de a kétkomponensű parkettlakk különleges előnye, hogy hengerezéssel is felhordható, ami jóval termelékenyebben és kényelmesebben elvégezhető művelet. Ennek különösen nagyméretű szobák, ill. termek lakkozásánál van jelentősége. Jelentős megtakarítás érhető el, ha a még nem lakkozott parketta felületére először Nitrol parketta alapozót viszünk fel, ami megakadályozza a lakkréteg sötétedését. Egyes faféleségeknél, pl. bükkfából készült parkettán enyhe sötétedés léphet fel, ezért javasoljuk, hogy a parketta egy kis felületén, előzetesen lakkozási próbát végezzenek. A lakkozási próbát minden esetben a dobozból kivett 3:1 térfogatarányban összekevert kis mennyiségű  kétkomponensű parkettlakk-kal kell elvégezni. Már lakkozott parketta újralakkozásánál elegendő a felület kézi úton történő megcsiszolása. Nagymértékben hibás felületekről, gépi csiszolással kell a bevonatot eltávolítani. A viaszos, beeresztett vagy más felületkezelő anyaggal bevont parketta esetén a teljes felületet géppel le kell csiszolni.

 

A megfelelő felhordási körülmények: 20-25 °C hőmérséklet és alacsony páratartalom. A keverési arány magasfényű parkettlakk esetén 3 térfogat rész A komponens, 1 térfogat rész B komponens, selyemfényű parkettlakk esetén 2 térfogat rész A komponens, 1 térfogat rész B komponens. Az összekevert magasfényű parkettlakk hígítás nélkül ecsetelhető. Ha felhasználás közben (az eltelt idő, hőmérsékleti körülmények miatt) a hígítás mégis szükséges, úgy Parkettlakk higító univerzálissal lehet a bekevert lakkot hígítani.

Magasfényű bevonat kialakításához - a fa minőségétől függően - három rétegben kell felhordani a parkettlakkot. Egyenletes selyemfényű bevonathoz akkor juthatunk, ha a parkettára a  kétkomponensű selyemfényű parkettlakkot szálirányban kenjük fel. Egyes rétegek felhordása - az előző réteg felvitele után - legkorábban 8 óra múlva történhet (függ a hőmérséklettől és a levegő páratartalmától. Az újabb lakkréteggel való átfestés előtt ajánlatos finom szemcséjű csiszolóvászonnal a felületet megcsiszolni, majd portalanítani. Tornaterem, táncterem, iskola és egyéb nagy igénybevételnek kitett felületek lakkozása esetén a használatba vételig legalább 10 nap várakozási időt kell biztosítani.

A szerszámokat Univerzális parkettlakk higítóval lehet elmosni, közvetlen használatuk után. Vigyázat, az ecset tönkremegy, ha használat után nem mossák el! Fontos, hogy a kétkomponensű parkettlakk  magasfényű B komponenst a magasfényű A komponenshez, a selyemfényű B komponenst a  selyemfényű A komponenshez szabad csak keverni!


Higíthatóság: univerzális parkettalakk hígítóval, amely a szerszámok tisztítására is alkalmazható.


Kiadósság: 8-10 m2/l rétegenként, függ a felület minőségétől


Felhasználási idő: 1 év (5-25°C hőmérsékleten tárolva)


Száradási idő:

  • porszáraz: 1 óra
  • száraz: 6 óra
  • Kemény: 24 óra


Sűrűség:

  • Magasfényű A komponens: 0,96-0,98 g/cm3
  • Magasfényű B komponens: 1,14-1,16 g/cm3

Nem illóanyag tartalom min.:

  • Magasfényű A komponens: 42%
  • Magasfényű B komponens: 65%

Felépítés:

  • A komponens: oldószer, műgyanta
  • B komponens: poliizocianát gyanta oldat


Tűzvédelmi előírások: Mindkét komponens II. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. TŰZ ÉS ROBBANÁSVESZÉLYES!


Veszélyesanyag tartalom: A magasfényű: xilol 56-58% B magasfényű: xilol 12-14%, 2-metoxi-1-metil-etil-acetát 15-17% Etil-benzol 2-4%, Toluol 2, 4/2, 6-diizocianát izomer keverék <0,5%


Hatósági engedélyek: KERMI szakv. sz.: 51-02520/94


Biztonsági előírások: Veszélyjel: Xn ártalmas R10 Kismértékben tűzveszélyes. R20/21 Belélegezve és bőrrel érintkezve ártalmas. R36/38 Szem- és bőrizgató hatású. S1/2 Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. S23 A keletkezett gőzt/permetet nem szabad belélegezni. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembe jutást. S36/37/39 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem/arcvédőt kell viselni S46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. S51 Csak jól szellőztetett helyen használható. Figyelmeztetés! a B komponens izocianátot tartalmaz. Lásd a gyártó által adott tájékoztatót! (Biztonsági adatlapot)

Adatok
Méret
3 Liter
Gyári cikkszám
312499
EAN kód
5996281043438
Cikkszám
5950676
Tömeg
3,34 kg/db
Webáruház készítés