Modakril kolor homlokzatfesték fehér " L" 5l

Modakril kolor homlokzatfesték fehér " L" 5l

Kiváló időjárásállóságú, általánosan használt, színtartó homlokzatfesték. A felület apró egyenetlenségeit kitöltő hatása folytán bevonata igen esztétikus hatású.Nem kérek plusz szolgáltatást
"Törékeny csomag" biztosítás díja +2 000 Ft
8 799 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Alkalmazási terület: Igen sokoldalúan alkalmazható épülethomlokzatok és falfelületek, továbbá egyéb kül- és beltéri beton-, cement-, új azbesztcement és gipszfelületek bevonására. A Modakril homlokzatfesték töltő- és fedőképessége kiváló. Rugalmas, az alaphoz jól tapadó réteget képez. Bevonata igen jó páraáteresztő képességű. Időjárásállósága, színtartóssága kiváló.

 

Felhasználási mód:

  • Új felület esetén: Új, festetlen felületeket portalanítás után Cehalin mélyalapozóval vagy Falfix diszperziós mélyalapozóval kell beereszteni, hogy a felület szívóképességét kiegyenlítsük. Ezután az esetleges kisebb felületi hibákat Deko kültéri porglettel, vagy Deko simítótapasszal ki kell javítani, majd a glettelt felületet -a foltosodás elkerülése érdekében - ismét Cehalin mélyalapozóval, vagy Falfix diszperziós mélyalapozóval kell kezelni.
  • Régi felület esetén: Régi felületek bevonása előtt a laza, pergő, mészréteget, festékmaradványokat stb. mechanikai úton el kell távolítani. A portalanított felületet ebben az esetben is Cehalin mélyalapozóval, vagy Falfix diszperziós mélyalapozóval kell előkezelni. Kisebb repedések, illetve a felületi egyenetlenségek Deko simítótapasszal, vagy Deko kültéri porglettel javíthatók ki, majd a glettelt felületet ismét Cehalin mélyalapozóval, vagy Falfix diszperziós mélyalapozóval kell kezelni. Az így előkészített falfelületekre kell alapos felkeverés után a Modakril festéket felhordani 2 rétegben. Az egyes rétegek felvitele között legalább 4 óra száradási időt kell biztosítani. A festés történhet ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással. Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.

 

Higíthatóság: szükség esetén max. 5% vízzel


Kiadósság: 1,5-2 m2/kg


Felhasználási idő: 2 év (5-25°C hőmérsékleten tárolva)


Száradási idő: 4 óra


Sűrűség: 1,50-1,70 g/cm3 (színtől függően)


Nem illóanyag tartalom: 70% (5-25°C hőmérsékleten tárolva)


Felépítés: töltőanyagok, víz, diszperziós kötőanyag, pigmentek


Páradiffúziós ellenállás: 2,13 x 106m2sPa/g


FONTOS TUDNIVALÓK!: A megfelelő vastagságú 2 réteg felhordására a megfelelő, hosszantartó időjárás-állóság érdekében is szükség van. A MODAKRIL +5 °C-tól+30 °C-ig terjedő levegő- és falhőmérséklet mellett hordható fel. Tűző napon nem szabad festést végezni, mert a gyorsabb száradás esetenként rosszabb tapadáshoz vezethet. Ugyancsak nem célszerű erősen borult, esőre hajló, vagy rendkívül párás időben végezni a festést. Gyárilag színezett festés esetén az egybefüggő, egyszerre látszó felületekre célszerű azonos gyártási dátumú terméket felvinni. Amennyiben ezzel kapcsolatban segítséget igényel, vegye fel a kapcsolatot a gyár képviselőjével. A fehér homlokzatfesték házilagosan is színezhető AQUAKOLOR színezőpasztával pasztell árnyalatokra.


Tűzvédelmi előírások: IV. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. MÉRSÉKELTEN TŰZVESZÉLYES!


Veszélyesanyag tartalom: Etilén-glikol 0-2%


Hatósági engedélyek: ÉMI MAB sz.: A-180/76,MF 336-80,KERMI sz.: V-415/1978,


Biztonsági előírások: S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S23 A keletkező permetet nem szabad belélegezni. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást.

Adatok
Méret
5 Liter
Gyári cikkszám
281877
EAN kód
5996281032531
Cikkszám
5950072
Tömeg
8,361 kg/db
Webáruház készítés