Trinát magasfényű zománcfesték 201 szürke 1l

Trinát magasfényű zománcfesték 201 szürke 1l

Kül- és beltéri fa-, fémfelületek speciális tulajdonságú, vízlepergető átvonó festéke. A felületre jutó nedvességet taszítja, így késlelteti az átvont fémfelületek korrózióját, illetve a fafelületek korhadását. A Trinát festékcsalád legkedveltebb festéke.

  • Fényes felületet ad
  • Vízlepergető adalékot tartalmaz
  • Időjárásálló
Nem kérek plusz szolgáltatást
"Törékeny csomag" biztosítás díja +2 000 Ft
5 865 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek
Alkalmazási terület: Kül-és beltéri fa-, fémfelületek, speciális tulajdonságú, vízlepergető átvonó festéke.A felületre jutó nedvességet taszítja, így késlelteti az átvont fémfelületek korrózióját, illetve fafelületek korhadását.
 
Kiadósság: 15m2 egy rétegben, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától.
 
Javasolt rétegszám: 1-2 réteg
 
Száradási idő 23C° -on: 24 óra. Hüvös és/vagy párás időben a száradás lelassul, és hosszabb időt vehet igénybe.
 
Használatba vehetőség ideje 23C°-on: min48 óra.
 
Alkalmazási hőmérséklet: +5 C° felett
 
Alapfelület: száraz, páralecsapódástól mentes + 30 C°-nál nem melegebb.
 
Ajánlott relatív páratartalom: max.70%.
 
Felhordás: A a festéshez használhatunk ecsetet vagy hengert az alapfelületnek megfelelő méretben.Megfelelő berendezéssel szórható.
 
Felület előkészítés fa esetében:
Távolítsuk el az esetleg nem tapadó régi festékréteget, csiszoljuk meg a fát majd töröljük le a port.
A festendő felület védelme.Kültéri alkalmazásnál farontó gombák és rovarok ellen a fát kenjük át LAZURÁN univerzális faanyagvédőszerrel vagy LAZURÁN oldószermentes faanyagvédőszerrel, majd hagyjuk megszáradni. 
Pórustömítés: LAZURÁN félolajjal vagy LAZURÁN lenolajkencével. Csak erősen szívó száraz fát vagy érdes csiszolatlan, esetleg fűrészelt fa felületet kell beereszteni. 2 óra múlva a felületet töröljük vissza, majd hagyjuk egy napig száradni.
Felületi egyenetlenségek elsimítása: A felületi hibákat, egyenetlenségeket símitsuk el UNIKITT vagy TRINÁT mestertapasszal, késtapasszal, majd csiszoljuk meg a felületet és töröljük le a port.
Közbenső alapozás: A tartósabb bevonat érdekében fessük át a felületet TRINÁT mesteralapozóval vagy TRINÁT univerzális alapozóval, majd 12 óra múlva ismét csiszoljuk meg a felületet és töröljük le a port.
Fedőfestés: A termék alapos felkeverés után felhordásra kész.
 
Felület előkészítése fém esetén:
Távolítsuk el a port, az olaj-vagy kenőanyag nyomokat TRINÁT szintetikus hígítóval. A laza pergő rozsdát vagy régi, nem tapadó festékréteget drótkefével alaposan dörzsöljük le, majd ismét töröljük le a port.
A festendő felület védelme: A fém későbbi rozsdásodásának megakadályozása érdekében a felületet fessük át TRINÁT korróziógátló alapozóval, majd hagyjuk 8 órát száradni.
Felületi egyenetlenségek elsímítása: A felületi hibákat, egyenetlenségeket simítsuk el TRINÁT mestertapasszal, majd csiszoljuk meg a felületet és töröljük le a port.
Közbenső alapozás: A tartósabb bevonat érdekében fessük át a felületet TRINÁT mesteralapozóval vagy TRINÁT univerzális alapozóval, majd 12 óra múlva ismét csiszoljuk meg a felületet és töröljük le a port.
Fedőfestés: A termék alapos felkeverés után felhordásra kész.
 
Munkavégzés utáni szerszámtisztítás, elcseppenés eltüntetése TRINÁT szintetikus hígító ill. lakkbenzin alkalmazásával történhet.
Hígitás: A termék felhasználásra kész,hígítást nem igényel.
 
Felhasználhatósági idő: 4 év (5-25 C° hőmérsékleten, bontatlanul tárolva).
Vizzel hígítható festékkel történő átfestés előtt a felület csiszolása és próba festés javasolt.A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége.
Adatok
Méret
1 Liter
Gyári cikkszám
311907
EAN kód
5996281001919
Cikkszám
5960194
Tömeg
1,077 kg/db
Webáruház készítés